OVER NEW ARTS DEVENTER.

New Arts Deventer is een samenwerking tussen poppodium Het Burgerweeshuis en Kunstcircuit Deventer. Onder deze naam organiseren we workshops voor het VO, Talent Nights voor talent uit Deventer en omstreken en scouten en coachen we talent door middel van de New Arts Studio. Talent uit de studio noemen we New Arts Members.


Workshops
New Arts Deventer beschikt over een groot aanbod aan workshopdocenten. Van Instagramfotografie tot grafiti, en van breakdance tot songwriting. We zijn constant op zoek naar workshops die aansluiten op de belevingswereld van jongeren en passen daarop ons aanbod aan.

 

Talent Nights
New Arts Deventer organiseert in samenwerking met meerdere partners (Raster jongerenwerk, Kunstcircuit, Huis voor Amateurkunst) verschillende producties om talent uit Deventer en omstreken een podium te geven. Voorbeelden hiervan zijn Battle of the Shorts, Urban Dance Battle, Spin-It! en D-Town Rap Riots. Tijdens Talent Nights brengen we opkomend talent in contact met 'de gevestigde orde' aan artiesten. Deelnemers krijgen feedback, workshops en masterclasses aangeboden.

 

 

Voor informatie over ons complete aanbod, Talent Nights of New Arts Members, stel dan je vraag via onze contact pagina.

 


 

bekijk hele agenda

Agenda


 

 

 

 

 

 

powered by Typeform

 
Battle of the Shorts (BOTS)  is terug en deze keer pakken we het groter aan! Met meer deelnemers, meer masterclasses op ieder niveau, uitbreiding met een speciaal programma voor vloggers en een finale zoals de Oscars!

 

BOTS is een korte film wedstrijd voor iedereen van 12 tot en met 18 jaar die het leuk lijkt een korte film te maken. Je hoeft niet alles te kunnen. Je werkt namelijk in een team. Ook hoef je geen Quentin Tarantino of Jennifer Lawrence te zijn. Iedereen kan en mag meedoen! Speciaal tintje aan de editie van dit jaar is dat elk team een aantal opdrachten meekrijgt tijdens het maken van de film: een locatie, een zin en een voorwerp die gebruikt moeten worden in de film. De opdrachten houden allemaal verband met Deventer1250.

 

Wij organiseren in de aanloop naar de wedstrijd masterclasses waarmee jij je kan specialiseren in bijvoorbeeld het schrijven van een script, filmen, editing, filmmuziek en/of acteren. Op maandag 26 februari is er een gezamenlijke aftrap in Filmhuis de Keizer, waarbij je wordt ingedeeld in een groep en uitdagende thema’s voor jullie korte film toegewezen krijgt. In de voorjaarsvakantie ga je met je groep aan de slag om samen in 4 dagen een korte film te maken. Apparatuur en begeleiding wordt door ons geregeld. Op 2 maart vindt de grande finale  plaats in het Filmhuis, met als dresscode ‘gala’, waar alle films worden vertoond en beoordeeld door een professionele jury uit het vak. Voor het eerst reiken we dit jaar ook een publieksprijs uit!  

 

Natuurlijk horen er bij een wedstrijd prijzen!

Beste Film:

Deze groep wint een Budgetcam huurtegoed van €250,-, een bezoek aan een filmset en een masterclass op maat.


Publieksprijs:

Deze groep wint een Budgetcam huurtegoed van €150,- en een bezoek aan een filmset.


Alle groepen bieden we een vervolgtraject aan waarin je nog meer kunt leren.    

 

Nieuw dit jaar is dat ook vloggers kunnen meedoen. Na een masterclass van niemand minder dan Bardo Ellens volg jij als vlogger de deelnemers op de voet. De vlogs worden als 'making-off' voor de premiere online gezet. 

 

 

Alle informatie op een rij:

Masterclasses op 12, 19 en 22 februari tussen 19.00 en 22.00


Keuze uit:

12 februari

•             Filmmuziek – door Rob Peters

•             Geluid – door Janko Bartelink

19 februari

•             Vloggen – door Bardo Ellens

•             Acteren – door Joji Na (Tim Koldenhof Producties)

22 februari

•             Storytelling – door TBA

•             Editing / Cameratechniek – door Janko Bartelink

 

Aftrap: 26 februari om 10.00 in het Filmhuis

Filmdagen: 26 t/m 29 februari

Finale: 2 maart in het Filmhuis 


DEELNAME IS GRATIS